Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Voorzetramen

De kans is groot dat je wel eens hebt nagedacht over het isoleren van je woning. Tegenwoordig is het namelijk niet alleen maar goed voor je portemonnee om dit te laten doen, maar ook nog eens goed voor het milieu. Het kan daarom zeker geen kwaad om eens te kijken naar alle mogelijkheden die je hebt als je je woning zou willen laten isoleren. Een van de plekken waar je vrij gemakkelijk verbeteringen kunt laten aanbrengen is bij de ruiten en ramen in je woning. Hier verlies je een heleboel warmte en daar kun je dus flinke winst boeken. Zo kun je ervoor kiezen om dubbel glas of zelfs triple glas in je woning te laten zetten, maar je kunt ook kijken naar voorzetramen.

Wat is een voorzetraam?

Een voorzetraam is misschien minder bekend dan dubbel glas of triple glas, maar het doet feitelijk hetzelfde. Je gebruikt een voorzetraam namelijk om deze voor of achter een al bestaande ruit te plaatsen. Zo zal er namelijk een luchtspouw tussen het voorzetraam en de bestaande ruit komen, waardoor het beter geïsoleerd zal zijn. Je kunt er zelfs voor kiezen om een voorzetraam zowel voor als achter een bestaande ruit te laten plaatsen. Voorzetramen worden over het algemeen voornamelijk gebruikt als het om de een of andere reden niet makkelijk mogelijk is om de ruit simpelweg te vervangen. Het is vaak net wat minder goed dan normaal dubbel glas, maar zeker een verbetering ten opzichte van enkel glas.

Wat zijn de voordelen van een voorzetraam?

Het allerbelangrijkste voordeel van een voorzetraam is natuurlijk dat je woning beter geïsoleerd zal zijn. Hoewel dit het grootste voordeel is, zijn er nog een aantal andere voordelen te noemen van voorzetramen:


  • Zo kun je er vaak voor kiezen om voorzetramen in verschillende kleuren te kopen. Dit betekent dat je gewoon een witte ruit kunt kiezen, maar je ook voor andere kleuren zou kunnen gaan. Dit is dan vaak wel net wat duurder dan de witte variant.

  • Een beter geïsoleerde woning betekent uiteraard ook dat je minder gas en energie nodig hebt. Dit is heel fijn, want dat betekent dat je minder geld hoeft uit te geven aan stookkosten. Ook in de zomer heb je heel veel aan een goed geïsoleerde woning. Je hoeft dan immers minder geld uit te geven aan het afkoelen van je woning. Verder spaar je het milieu op deze manier ook nog flink.

  • Een verder voordeel van voorzetramen is dat het relatief gemakkelijk te installeren is door een glaszetter. Er hoeft vaak vrij weinig te gebeuren en de klus is daarom over het algemeen ook snel geklaard. Zo kun je zo snel mogelijk van je eigen woning genieten.

Wat zijn de nadelen van een voorzetraam?

Helaas kleven er ook een aantal nadelen aan voorzetramen. Zo is er altijd risico op condensvorming bij een voorzetraam. Het kan immers niet luchtdicht tegen de huidige glasplaat aangezet worden. Je zult daar dus rekening mee moeten houden. Ook is het dus vaak minder isolerend dan normaal dubbel glas.