Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Enkel glas vervangen

Bij de meeste nieuwbouwwoningen wordt er goed gelet op de mate van isolatie van een woning. Je wilt er namelijk het liefst voor zorgen dat een woning vrijwel geen warmte kan verliezen aan de buitenlucht. Een van de makkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat een woning goed geïsoleerd is, is door enkel glas te vermijden. Door bijvoorbeeld dubbel glas of ander glas dat beter isoleert te gebruiken, hoef je vaak veel minder te stoken dan anders het geval zou zijn geweest. Bij veel nieuwbouwwoningen zul je dus zien dat er niet meer gebouwd wordt met enkel glas, maar minstens met dubbel glas. 

Wat is het verschil tussen enkel glas en dubbel glas?

De naam enkel glas zegt al dat er waarschijnlijk ook wel dubbel glas bestaat. Dit is dan ook zeker het geval. Er bestaat zelfs nog driedubbel glas en een aantal andere soorten glas die je ook kunt bekijken. Het verschil met enkel glas en vrijwel elk ander soort glas dat gebruikt wordt in woningen, is de mate van isolatie. Bij enkel glas is de kans best groot dat je wel eens hebt gevoeld dat het daar kouder is in de winter en warmer in de zomer. Omdat je waarschijnlijk het liefst je woning op een bepaalde temperatuur wilt houden, zul je dus extra moeten stoken of koelen als je enkel glas hebt. Met dubbel glas zit er droge lucht tussen twee glasplaten wat als isolatiemateriaal werkt. Hierdoor zul je veel minder moeten stoken of koelen en bespaar je dus geld.

Waarom zou je enkel glas vervangen?

Als je dus in een woning woont die al wat ouder is, is de kans aanwezig dat er nog enkel glas in zit. Dit is natuurlijk zeker niet ideaal. Zoals hiervoor al even is gezegd is enkel glas tegenwoordig echt niet meer een goede keuze als het gaat om de mate van isolatie. Daarnaast heeft het ook andere voordelen om voor dubbel glas of nog beter te kiezen:


  • Je kunt er namelijk voor zorgen dat je minder geld kwijt bent aan stookkosten. Zeker als de gas- en elektriciteitsprijzen opeens omhoog schieten kan het flink uitmaken of je woning goed geïsoleerd is of niet. Natuurlijk kun je kijken naar vloerisolatie en het isoleren van je dak of je muren, maar vaak is het laten vervangen van enkel glas een makkelijke, goede en snelle optie.

  • Naast het feit dat je hiermee zelf geld bespaart, ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. Hoe minder elektriciteit en gas jij namelijk nodig hebt om je woning op temperatuur te houden, hoe minder broeikasgassen je uitstoot. Een echte win-winsituatie dus.

Sterker glas

Verder is enkel glas zeker niet het meest stevige glas dat er is. Als je je bijvoorbeeld wel eens zorgen maakt over inbrekers kan het fijn zijn om eens te kijken naar andere soorten glas die een stuk beter tegen een stootje kunnen. Zo kun je onder andere kijken naar veiligheidsglas. Dat beschermt en isoleert tegelijkertijd. Als je geïnteresseerd bent, neem dan dus zeker contact op met een goede glaszetter bij jou in de buurt.