Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Dubbel glas plaatsen

Iedere woning heeft in ieder geval een aantal ramen. Hierdoor kun je lekker naar buiten kijken en heb je altijd wat natuurlijk licht. Een nadeel van ramen is echter dat het maar een kleine barrière is en dus dat je best wel wat warmte kunt verliezen als je ramen niet helemaal optimaal zijn geplaatst. Zeker in de winter kun je dit echt wel merken. Soms is het zo erg dat je liever helemaal niet in de buurt van je ramen zit in de winter. Gelukkig is er altijd een oplossing voor dat soort problemen. Zo kun je ervoor kiezen om dubbel glas te laten plaatsen in jouw woning.

Wat is dubbel glas?

De naam zegt het eigenlijk al, want dubbel glas is eigenlijk een ruit met twee glasplaten. Tussen de glasplaten zit dan een laagje droge lucht dat als isolatiemateriaal dient. Hoe dikker deze laag lucht is, hoe minder makkelijk de warme lucht van binnen in je woning naar buiten kan komen. Ook de dikte van de glasplaten kan verschillen. Over het algemeen geldt dat dikkere glasplaten beter tegen een stootje kunnen.

Wat zijn voordelen van dubbel glas?

Een van de voordelen van dubbel glas is al genoemd, namelijk dat het ervoor zorgt dat er minder warmte van binnen naar buiten gaat in de winter. Het zorgt er echter ook voor dat je er in de zomer makkelijker voor kunt zorgen dat het lekker koel in huis blijft. Dit zorgt er allemaal voor dat je minder geld kwijt bent aan het verwarmen of afkoelen van je woning. Verder zijn er nog meer voordelen van dubbel glas te noemen:


  • Zo is dubbel glas niet alleen goed voor je portemonnee, maar is het ook nog eens erg goed voor het milieu. Jij hoeft immers minder energie en gas te gebruiken om jouw woning lekker warm of koel te houden en dus belast je het milieu ook meteen minder. Het is dus een echte win-winsituatie.

  • Ook zorgt dubbel glas ervoor dat je een stuk minder last hebt van geluid van buiten. Als je dus bijvoorbeeld in een heel drukke straat woont waar veel verkeer doorheen rijdt, dan kan dubbel glas ervoor zorgen dat je daar een stuk minder last van hebt. 

  • Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten, waardoor het ook moeilijker wordt om even snel een ruitje in te tikken. Hierdoor zorg je er met dubbel glas ook voor dat je woning beter beschermd is tegen eventuele inbraken.


Er zijn dus een heleboel voordelen aan dubbel glas en het is dus eigenlijk alleen nog maar zaak om een goede glaszetter te vinden.


Laat dubbel glas door een goede glaszetter zetten


Behalve als je al ervaring hebt met het zetten van glas, is het niet aan te raden om dit zelf te proberen. Er kan namelijk een heleboel misgaan en dat zou enorm zonde zijn. Je zult dan namelijk minder besparen dan je anders had kunnen doen en je hebt meer last van een te koud huis in de winter en een te warm huis in de zomer. Door het uit te besteden aan een glaszetter, weet je altijd zeker dat het helemaal goed komt.