Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Dikte van triple glas

Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat jouw woning zo goed mogelijk geïsoleerd is. Dit kan op veel verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld je vloeren laten isoleren met speciaal isolatiemateriaal. Dit kan best wat energie schelen. Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kijken naar het laten isoleren van je muren of andere delen van je woning. Het nadeel van je woning isoleren is eigenlijk maar een ding: het is namelijk best wel duur om dit te doen. Om ervoor te zorgen dat je geld kunt besparen als je niet zoveel geld over hebt, kun je bijvoorbeeld eens kijken naar je ramen. Door hier beter isolerend glas in te laten zetten, kun je echt een verschil maken. Vaak is dit een stuk sneller en minder duur dan andere manieren om je woning te isoleren.

Waarom maakt de dikte van je glas uit?

Je vraagt je misschien af waarom er allemaal verschillende glasplaten te krijgen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor triple glas waarvan de glasplaten 4 millimeter dik zijn, maar kun je vaak ook kiezen voor triple glas waarvan de glasplaten wel 6 millimeter dik zijn. Het kan niet helemaal duidelijk zijn waarom er überhaupt verschillende diktes zijn. Een van de redenen voor de verschillen in dikte van glasplaten is dat grotere oppervlaktes ook grotere glazen nodig hebben. Deze moeten dan ook ietsje dikker zijn. Waar je bij een klein raampje dus misschien kunt voldoen met 4 millimeter, is dat bij een groot raam niet zo slim om te doen. Daarnaast isoleert een wat dikkere glasplaat ook nog eens beter dan een minder dikke glasplaat. Dat is een andere reden waarom je wellicht voor een nét wat dikkere glasplaat zou willen kiezen.

Wat zijn de voordelen van dik triple glas?

Zoals hiervoor al kort is gezegd, kun je er eigenlijk altijd van uitgaan dat dikker glas ook beter isoleert. Hoewel dit niet altijd waar is, is dit wel vaak een goede aanname. Een aantal voordelen van dik triple glas staan hieronder op een rijtje:


  • Zo is triple glas sowieso een van de best isolerende soorten glas. Door dus voor extra dik triple glas te kiezen, zul je echt een van de allerbest isolerende soorten glas in je woning laten zetten. Dit zal er dus voor zorgen dat jouw woning echt enorm goed geïsoleerd zijn zijn wat betreft de ramen.

  • Bij isolatie denk je waarschijnlijk aan een lekker warme woning in de winter. Hoewel dit zeker zo is, heb je ook een heleboel aan een goed geïsoleerde woning in de zomer. Door goed en dik triple glas zal je woning een stuk makkelijker lekker koel blijven.

Bespaar op je energiekosten

Het is natuurlijk fijn als je nog beter en prettiger in je woning kunt wonen, maar misschien wel het grootste voordeel van dik triple glas is het feit dat je veel geld kunt besparen. Je hoeft immers minder energie en gas te gebruiken om je woning op te warmen of af te koelen en dit zul je dan dus ook zeker terugzien in je energiekosten.