Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Glaslatten laten vervangen

Waarschijnlijk is het niet eerste deel van je raam waar je aan moet denken, maar je glaslatten zijn wel van groot belang. Zonder glaslatten gaat het namelijk toch vrij lastig worden om een mooi raam te hebben. Een van de redenen waarom je misschien naar je glaslatten zou willen laten kijken, is als je het idee hebt dat er sprake is van rot. Vaak zullen je glaslatten gemaakt zijn van hout en dit kan vrij gemakkelijk gaan rotten. Ze hebben namelijk te maken met regen en andere soorten vocht, dus de kans op rot is helaas altijd aanwezig. Gelukkig is het vaak helemaal niet zo moeilijk als je je glaslatten zou willen laten vervangen. Een goede glazenzetter doet dit in een handomdraai voor je.

Wie kunnen je glaslatten vervangen?

Natuurlijk zou je een glazenzetter in kunnen schakelen als je je glaslatten wilt laten vervangen. Zeker als je toch de ruiten in je woning wilt laten vervangen door bijvoorbeeld beter isolerend glas, kan dit vaak makkelijk meegenomen worden. Het kan echter ook zo zijn dat je je kozijnen weer eens laat schilderen en dat je schilder dan constateert dat je glaslatten aan vervanging toe zijn. Vaak kan een schilder deze glaslatten dan ook meteen voor je vervangen. Je hoeft hiervoor dan vaak niet nog een aparte afspraak te maken. Verder kan het ook nog eens zijn dat je misschien sowieso toe bent aan geheel nieuwe kozijnen. Een timmerman kan deze dan altijd voor je plaatsen. Glaslatten vallen natuurlijk onder een kozijn en worden dan ook meteen vervangen.

Hoe werkt het vervangen van glaslatten?

Misschien ben je wel erg handig of wil je besparen op de kosten van een professionele glazenzetter en overweeg je om zelf je glaslatten te vervangen. Dit is zeker een optie, want het vervangen van glaslatten is over het algemeen niet erg lastig. Mocht je echter niet zo zeker zijn van je vaardigheden, dan kun je het altijd uitbesteden aan een professional. Hieronder staat kort aangegeven welke stappen je moet doorlopen als je je glaslatten zou willen vervangen:


  1. Voordat je nieuwe glaslatten kunt leggen, moet je er natuurlijk eerst voor zorgen dat de oude glaslatten weg zijn gehaald. Als eerste zul je deze dus moeten verwijderen.

  2. Nu kan het slim zijn om het raam en kozijn even goed schoon te maken.

  3. Daarna is het tijd om je glaslatten voor te bereiden. Zaag ze dus op de juiste maat en plak eventueel isolatieband op de glaslatten.

  4. Je kunt nu de glasplaat gaan vastmaken en het raam vast spuiten.

  5. Als het goed is vastgemaakt, kun je na ongeveer een etmaal je glaslatten schoonmaken, schuren en misschien zelfs een nieuw laagje verf geven.

Glaslatten laten vervangen of zelf doen?

Je kunt er dus helemaal zelf voor kiezen wat je wilt gaan doen. Heb je er vertrouwen in dat je je glaslatten wel kunt gaan vervangen, dan is het mogelijk om dit zelf te doen. Als je er echter niet zoveel zin in hebt of niet zo handig bent, dan is het misschien wijzer om je glaslatten te laten vervangen door een professional.