Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Dubbel glas kosten

Vrijwel iedereen is het erover eens dat er iets moet gebeuren aan de klimaatverandering die nu bezig is. Het is alleen niet altijd even makkelijk om te bedenken wat jij als individu kunt doen. Hoewel jij er in je eentje niet voor kunt zorgen dat we geen last meer hebben van klimaatverandering, kan iedereen wel een steentje bijdragen. Alle kleine beetjes helpen immers. Een van de manieren om klimaatverandering tegen te gaan is bijvoorbeeld door dubbel glas te laten zetten.

Waarom zou je dubbel glas laten zetten?

Als je nog enkel glas in je woning hebt, dan begint het nu echt tijd te worden om dit te laten vervangen voor dubbel glas of misschien zelfs wel driedubbel glas. Misschien is het argument dat dit goed is voor het milieu nog niet overtuigend genoeg. Als dat zo is kun je eens bedenken hoeveel geld jij per maand betaalt aan het opwarmen of afkoelen van je woning. Zeker als je midden in een strenge winter zit of juist in een heel warme zomer dan kan het echt verschil maken of je wel of niet dubbel glas hebt. Je bespaart er namelijk flink wat energie en gas mee, wat je dus ook zult merken in de hoeveelheid geld die je er elke maand voor moet betalen.

Hoe duur is het om dubbel glas te laten zetten?

Dit hangt uiteraard van allerlei verschillende factoren af. Welk soort glas je wilt laten zetten is een van deze factoren. Hoe beter isolerend glas je wilt laten zetten, hoe duurder dat over het algemeen is. Verder geldt ook nog eens dat verschillende glaszetters net weer andere prijzen kunnen hanteren. Welke prijs je dus precies zult gaan krijgen is niet te zeggen, maar over het algemeen zijn dit de prijzen waar je aan moet denken voor het laten zetten van dubbel glas:


In het geval van een uurtarief35 tot 45 euro per uur
In het geval van een prijs per vierkante meter45 tot 75 euro per vierkante meter

Merk dus op dat het zo kan zijn dat je glaszetter per uur betaald wilt worden of per vierkante meter. Het is dus altijd goed om even van tevoren te bekijken wat je precies betaalt en of dit per uur of per vierkante meter is. Zo kun je voorkomen dat je achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan.

Zorg ervoor dat je een goede glaszetter inschakelt

Als je ervoor kiest om een professional je dubbel glas te laten zetten, dan is het van groot belang dat je dit door een vakkundig glaszetter laat doen. Alleen dan weet je zeker dat je een prachtig raam krijgt waarvan je nog jaren kunt genieten en wat heerlijk isoleert. Als je dit uitbesteedt aan iemand die eigenlijk niet zo goed weet waar diegene mee bezig is, kan het zo zijn dat je raam slecht gezet wordt en zul je misschien helemaal geen voordeel aan het dubbele glas hebben. Ga dus altijd voor de glaszetter met ervaring en goede recensies.