Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Driedubbel glas

Vrijwel iedereen heeft op dit moment wel gehoord van dubbel glas. Je kunt er daarmee voor zorgen dat je minder energie hoeft te gebruiken om je woning op temperatuur te houden en daardoor kun je hiermee makkelijk en snel geld besparen. Zeker als het gas of de elektriciteit opeens duurder worden, kan dit echt de moeite waard zijn. Er is natuurlijk altijd ook nog een overtreffende trap. In dit geval is dat driedubbel glas. Je kunt je vast wel voorstellen dat je met driedubbel glas nog beter geïsoleerde woningen kunt creëren. Waarom zou je dus niet voor driedubbel glas kiezen?

Wat is driedubbel glas?

Als je al bekend bent met het begrip van dubbel glas, is dit waarschijnlijk niet heel moeilijk voor te stellen. Bij dubbel glas heb je namelijk twee glasplaten die een stukje uit elkaar staan. Hiertussen wordt droge lucht gedaan en dat dient vervolgens als isolatiemateriaal. Warmte wordt namelijk erg slecht door lucht geleid. Met dubbel glas kun je er dus voor zorgen dat warmte lekker lang in je woning blijft hangen of juist dat je de warmte van buiten lekker buiten kunt houden. Driedubbel glas werkt precies hetzelfde, maar heeft dan nog een extra glasplaat. Deze zorgt ervoor dat er nog minder warmte verloren kan gaan door je ramen.

Wat zijn de voordelen van driedubbel glas?

Voordat je driedubbel glas laat zetten in jouw woning, is het vast wel fijn om te weten waarom je hiervoor zou willen kiezen. Daarom staan hieronder een aantal voordelen van driedubbel glas op een rijtje:


  • Als je ervoor wilt zorgen dat er echt zo min mogelijk warmteverlies mogelijk is in jouw woning, dan is driedubbel glas de keuze voor jou. Met een U-waarde van zo’n 0,6 is driedubbel glas het glas met een van de laagste waardes die je maar kunt krijgen. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter het isoleert.

  • Met driedubbel glas kun je ervoor zorgen dat je prettiger dan ooit in je woning kunt leven. Of het nu midden in de zomer is of het enorm vriest, met driedubbel glas zul je een stuk minder last hebben van de temperatuur buiten. Er is namelijk bijna geen warmtetransport mogelijk tussen binnen en buiten.

  • Voortbouwend op het vorige punt betekent dit dat je minder geld hoeft uit te geven aan stookkosten. Dit is natuurlijk altijd fijn, want alles wat je kunt besparen op je vaste lasten is mooi meegenomen. Ook help je het milieu hier meteen een handje mee.

  • Verder kan het ook fijn zijn om te weten dat driedubbel glas extra geluiddempend is. Mocht je dus moeilijk in slaap komen omdat je in een drukke buurt woont, dan kan driedubbel glas wellicht wonderen verrichten. 

Wat zijn de nadelen van driedubbel glas?

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen van driedubbel glas te noemen:


  • Zo betekent het hebben van drie glasplaten dat er ietsje minder licht in je woning komt.

  • Daarnaast is het vaak zo dat driedubbel glas niet in al bestaande kozijnen past. Je zult dus vaak ook moeten betalen voor nieuwe kozijnen.

  • Ook is de kans groot dat er condensatie aan de buitenkant van het driedubbele glas kan optreden. Hierdoor kan het zo zijn dat je niet altijd even goed naar buiten kunt kijken.