Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Glasschade

Het zal je maar gebeuren dat je schade hebt aan je ruiten of iets anders van glas in je woning. Dit is natuurlijk helemaal niet de bedoeling en dit wil je dan ook snel opgelost hebben. Schade aan de ruiten van je woningen is bijvoorbeeld zeer onhandig. Hierdoor zullen de ramen hoogstwaarschijnlijk niet meer zo goed isoleren als voorheen. Daardoor kan het zo zijn dat je meer geld uit moet geven aan het op temperatuur houden van je woning. Verder is een gebroken raam ook niet zo veilig. Inbrekers kunnen deze zwakke plek in je woning gebruiken om binnen te komen. Wat voor soort glasschade je ook hebt, het is altijd slim om dit snel te laten repareren door een goede glaszetter.

Wat voor soorten glasschade zijn er?

Hoewel het natuurlijk kan zijn dat er opzet in het spel was, is het meestal gewoon domme pech als je last hebt van glasschade. Zo kan het zijn dat je kinderen per ongeluk een bal door het raam van je woning hebben getrapt of kan er iets tegen je raam aan zijn gevlogen, waardoor deze gebroken is. Er zijn een heleboel verschillende manieren waarop glasschade kan ontstaan en tegen veel van deze dingen valt helaas niet zoveel te doen. Overal rondom je woning waar je glas gebruikt, kan er schade ontstaan. Er zijn dus talloze voorbeelden van glasschade te noemen.

Hoe ga je te werk bij glasschade?

Als je erachter komt dat er een ruit gesneuveld is of er anderszins glas is gebroken, dan is dat natuurlijk allereerst erg vervelend. Vervolgens is het handig om enigszins te weten wat je moet doen bij glasschade. Daarom staat hieronder kort aangegeven wat goede vervolgstappen zijn bij glasschade:


  1. Breng als allereerst de glasschade in kaart. Maak eventueel foto’s van de schade die is aangericht. Dit kan het voor je verzekering namelijk een heel stuk makkelijker maken.

  2. Zorg er daarna voor dat je de scherven opruimt. Je wilt immers niet dat iemand per ongeluk in een glasscherf gaat staan of dat een huisdier hiermee in aanraking komt. Doe dit altijd voorzichtig of laat dit doen door een glaszetter als het glas niet op een gevaarlijke plek ligt.

  3. Bekijk vervolgens of je verzekerd bent voor glasschade. Het kan namelijk enorm veel geld schelen als dat wel zo is. Ook als je niet zeker weet of je verzekerd bent voor glasschade, kan het best zo zijn dat je dat wel bent.

  4. Ga eens na wat voor soort glas je wilt laten zetten. Kies je ervoor om hetzelfde glas weer te laten zetten of ga je meteen voor nog beter glas? De keuze is helemaal aan jou.

Is er een voordeel aan glasschade?

Eigenlijk is er dus geen echt voordeel van glasschade te benoemen, maar toch kan het ook weer niet zo heel erg zijn. Dit is zeker het geval als je verzekerd bent tegen glasschade. Je kunt er dan meteen voor kiezen om nog beter glas in je woning te laten zetten. Dit kan bijvoorbeeld HR++ glas of driedubbel glas zijn. Dit zal nog beter isoleren en zo zul je achteraf nog meer van je woning kunnen genieten.