Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Inbraakwerend glas

Voor veel mensen is het een nachtmerriescenario. Als er bij je wordt ingebroken is dat natuurlijk nooit leuk. Je raakt allemaal bezittingen kwijt, maar je houdt er waarschijnlijk ook een heel onveilig gevoel aan over. De kans is immers groot dat je er niet van uitgaat dat er zomaar bij je ingebroken kan worden. Zeker als je altijd de deuren en ramen van je woning goed dicht doet. Helaas kan een inbreker dan vaak toch nog binnen komen. Een raam even snel intikken is dan vaak snel gedaan, waardoor een inbreker toch in je woning kan komen. Om ervoor te zorgen dat dit niet meer zo makkelijk kan, kun je eens kijken naar inbraakwerend glas.

Wat is inbraakwerend glas nou precies?

Je kunt je vast wel een beetje indenken wat inbraakwerend glas inhoudt. De naam zegt het immers al een beetje. Waar normaal glas misschien redelijk gemakkelijk in te slaan is, zal inbraakwerend glas dat wel niet zijn. Dit is eigenlijk precies wat het inhoudt. Om precies te zijn valt inbraakwerend glas onder zogenaamd gelaagd glas. Je denkt misschien dat inbraakwerend glas gewoon heel dik glas is, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Inbraakwerend glas bestaat namelijk vaak uit meerdere lagen en een speciaal folie wat ervoor zorgt dat glas vrijwel niet te breken is. Hierdoor is inbraakwerend glas dus nog echt een stuk veiliger dan bijvoorbeeld dubbel glas.

Is inbraakwerend glas wel isolerend?

Natuurlijk is het belangrijk dat je jouw woning goed beschermd en dat je je veilig voelt in jouw woning, maar het isolerende vermogen van glas is ook niet onbelangrijk. Het is vaak een van de eerste dingen die mensen aan hun woning laten veranderen als ze hun woning willen laten isoleren. Dit is natuurlijk zo omdat het relatief makkelijk en snel te doen is, terwijl het wel echt een verschil kan maken op je stookkosten. Gelukkig hoef je echter niet te kiezen voor het een óf het ander. Inbraakwerend glas is namelijk ook erg goed isolerend. Je kunt dus prima kiezen voor inbraakwerend glas, zonder dat dit ten koste gaat van de isolatie van je woning.

Hoe duur is inbraakwerend glas?

Een veilig gevoel is natuurlijk onbetaalbaar, maar je hebt vast niet al het geld in de wereld. Het kan dus fijn zijn om een beetje een idee te hebben van de prijs van het laten zetten van inbraakwerend glas in jouw woning. Zo betaal je voor inbraakwerend glas al gauw zo’n 40 tot 120 euro per vierkante meter. Vervolgens zul je ook nog eens zo’n 35 tot 55 euro kwijt zijn aan een vakkundige glaszetter. Hiermee kun je dus ongeveer bedenken hoeveel geld je dan ongeveer kwijt zult gaan zijn.

Wat bepaalt de kosten?

Zoals hiervoor al is gezegd speelt het oppervlak van het glas zeker een rol bij de prijs, maar ook bijvoorbeeld of je kiest voor enkel of dubbel glas zal enorm uitmaken. Verder zul je rekening moeten houden met extra kosten als je het glas in de avond of in het weekend zou willen laten zetten.