Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Subsidie dubbel glas

Je weet vast al wel een beetje wat de voordelen van dubbel glas zijn. Het meest bekende voordeel van dubbel glas is natuurlijk het feit dat het een stuk beter isoleert dan enkel glas. Er zijn zelfs nog betere opties dan dubbel glas. Hierbij kun je denken aan driedubbel glas, maar ook aan HR++ glas. Deze soorten glas zorgen er allemaal voor dat je woning een stuk minder energie verliest aan de buitenlucht en dus dat jij minder geld kwijt bent aan stookkosten. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Je kunt je dan dus afvragen of er subsidie is voor het laten zetten van dubbel glas, aangezien dit echt iets is wat door de overheid zou moeten worden gestimuleerd.

Is er subsidie voor het laten zetten van dubbel glas?

Gek genoeg is het antwoord hierop nee. Maar dat betekent nog niet dat het laten zetten van dubbel glas nu niet de moeite waard is. Zo is de kans groot dat je van het lage BTW-tarief gebruik kunt maken. In plaats van 21% BTW hoef je dan nog meer 9% BTW te betalen. Overigens geldt voor vrijwel alle soorten glas die nog beter isoleren dan dubbel glas wel dat je er subsidie voor kunt krijgen. Voor HR++ glas en driedubbel glas is het dus wel mogelijk om subsidie van de overheid te krijgen. Misschien kun je dus voor minder geld je woning helemaal goed laten isoleren dan je had gedacht.

Waarom zou je kiezen voor dubbel glas of beter?

Dat de overheid jou graag stimuleert om dubbel glas of beter te nemen omwille van het milieu is natuurlijk prima, maar wat heb je er op korte termijn zelf aan? Hieronder staan een aantal voordelen van het hebben van dubbel glas of beter ten opzichte van enkel glas:


  • Een van de voordelen van dubbel glas ten opzichte van enkel glas is natuurlijk het veel betere isolerende effect van dubbel glas. Je zult minder last hebben van kou die van buiten naar binnen dringt en ook hoef je dus minder geld uit te geven aan het opwarmen of afkoelen van je woning. Na een paar jaar kun je het geld dat je in dubbel glas hebt geïnvesteerd dus gemakkelijk terugverdienen.

  • Een voordeel dat vaak vergeten wordt van dubbel glas is dat het natuurlijk ook meer geluid dempt. Het geluiddempende effect van dubbel glas is voor de een dan wel belangrijker dan voor de ander, maar dit kan echt een grote invloed hebben op de kwaliteit van bijvoorbeeld je slaap.

Hoeveel geld kan subsidie mij besparen?

Of je subsidie kunt krijgen voor het laten vervangen van enkel glas door HR++ glas of driedubbel glas hangt van een paar factoren af. Zo moet je vaak wel voor een minimaal aantal vierkante meter glas laten vervangen, maar mag het ook weer niet teveel oppervlak zijn. Voor de meeste woningen geldt echter dat je aanspraak kunt maken op de subsidie als je een groot deel of alle ramen van je woning laat vervangen. Over het algemeen geldt dan dat je zo’n 30% vergoed krijgt van de overheid. Mocht je dus HR++ glas willen laten zetten en je daar 3000 euro voor moeten betalen, dan krijg je zo’n 1000 euro subsidie, waardoor je nog maar 2000 euro hoeft te betalen voor HR++ glas.