Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Glasverzekering

Het kan fijn zijn om je tegen zoveel mogelijk te verzekeren. Als je bijvoorbeeld weet dat je waarschijnlijk wel eens naar de fysio of de tandarts zult moeten gaan, dan kun je je hiervoor laten verzekeren. Zo bestaat er een ook glasverzekering. Deze kun je afsluiten zodat je verzekerd bent als je onverhoopt glasschade oploopt aan de ramen van je woning. Hoewel je natuurlijk van tevoren niet weet of je dit nodig zult gaan hebben, kan het vaak zeker geen kwaad om dit af te sluiten. Op die manier zul je er namelijk voor zorgen dat je nooit een heleboel geld zult moeten betalen als je een aantal ramen zou moeten laten vervangen.

Wie heeft er baat bij een glasverzekering?

Eigenlijk kan iedereen wel profiteren van een goede glasverzekering. Zeker als je in een koopwoning woont, is de kans groot dat je wel een aantal ramen in je woning hebt zitten. Hoewel je er natuurlijk niet van uitgaat dat er iets gebeurt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo kunnen de buurkinderen per ongeluk een bal door je raam schieten of kan er een vogel tegen je ramen aan vliegen waardoor er schade is ontstaan. Wat er ook gebeurt, met een glasverzekering zit je eigenlijk altijd goed. Verder geldt dat je dit ook altijd kunt afsluiten als je een woning huurt. Check dan wel altijd even of de verhuurder dit niet ook al heeft afgesloten voor jou.

Wat is er verzekerd als je een glasverzekering hebt?

Dit is volledig afhankelijk van jouw specifieke verzekering. Meestal gaat een verzekeringsmaatschappij ervan uit dat het om dubbel glas gaat. Mocht dit dan ook het glas zijn wat in jouw woning zit, dan zit je waarschijnlijk goed met een normale glasverzekering. Er zijn tegenwoordig echter een heleboel meer soorten glas te bedenken, denk hierbij dan bijvoorbeeld aan:


  • HR++ glas. Dit is dubbel glas met een extra isolatielaagje ertussen.

  • Driedubbel glas. De naam zegt het al, dit is een raam met drie glasplaten.

  • Veiligheidsglas. Dit glas is steviger en de kans op letsel als dit glas breekt is een stuk kleiner.


En zo zijn er nog veel meer soorten glas te bedenken. Deze soorten glas zijn echter vaak wat duurder dan dubbel glas. Als je dus dat soort glas in je woning hebt hangen, kan het slim zijn om voor een glasverzekering te kiezen die ietsje meer dekt dan standaard. Dit geldt overigens ook vaak voor grote oppervlaktes glas. Mocht je bijvoorbeeld een heel groot raam hebben, dan kan het de moeite waard zijn om na te vragen hoeveel vierkante meter er gedekt wordt door je glasverzekering.

Wanneer kun je geen beroep doen op je glasverzekering?

Voor een heleboel zaken geldt dat je wel gebruik kunt maken van je glasverzekering, maar er zijn enkele uitzonderingen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan natuurrampen zoals aardbevingen en overstromingen, maar ook aan zaken als oorlog. Als je ruiten hierdoor sneuvelen, zul je vaak niet verzekerd zijn voor de schade. Ook is het bij dubbel glas vaak niet verzekerd als vocht in de ruit komt.