Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Gelaagd glas

Wat zoek jij in een glasplaat? Je wilt natuurlijk door je ramen naar buiten kunnen kijken, maar uiteraard wil je ook niet teveel kwijt zijn aan je stookkosten. Dit betekent dat je dus graag een glasplaat zou willen hebben die goed isoleert. Je hoeft dan immers minder te stoken of te koelen om de gewenste temperatuur in huis te hebben. Verder is het misschien ook wel zo fijn en veilig om glas te hebben dat inbrekers tegen kan houden en dat jou geen ernstig letsel oplevert als je er per ongeluk een breuk in maakt. Als dit jou als muziek in de oren klinkt, dan kan gelaagd glas wel eens de perfecte optie voor jou zijn.

Wat is gelaagd glas?

De naam gelaagd glas geeft al een beetje aan wat het inhoudt. Het zijn namelijk op elkaar gesmolten platen glas waar een speciaal folie tussen is gedaan. Dit folie zorgt ervoor dat het goed isoleert, maar heeft ook als bijkomend voordeel dat het glas bij breuk niet uiteenvalt. Door voor gelaagd glas te kiezen heb je dus een prachtige ruit die goed isoleert en die ervoor zorgt dat je je er eigenlijk niet aan kunt verwonden. Verder zorgt gelaagd glas er ook nog eens voor dat inbrekers flink hun best moeten doen om bij jou je ruiten in te slaan.

Wat kost het laten zetten van gelaagd glas?

Het is dan natuurlijk ook wel fijn om te weten wat het kost om dit gelaagde glas te laten zetten. Het klinkt namelijk als een goed idee om dit in je woning te laten zetten, maar het is dan wel altijd fijn om even te kijken naar de prijzen die je dan waarschijnlijk zult moeten gaan betalen. Houd hierbij in je achterhoofd dat dit gemiddeld prijzen zijn, dus dat de kans bestaat dat je ietsje meer of minder betaalt voor jouw specifieke klus. Hieronder staan een aantal voorbeelden met een prijsindicatie per vierkante meter:


Type gelaagd glasKosten per m2
Eenzijdig gelaagd glas90 tot 130 euro
Tweezijdig gelaagd glas130 tot 170 euro
Gelaagd met folie voor gehard glas150 tot 190 euro

Deze prijzen zijn al wel inclusief btw en montage, dus heel veel meer dan dit zul je vaak niet hoeven betalen.

Wanneer zou je voor gelaagd glas kiezen?

Er zijn dus een heleboel verschillende redenen om voor gelaagd glas te kiezen. Zo zorgt gelaagd glas ervoor dat je woning beter beschermd is tegen inbrekers en dat kan er dan ook meteen voor zorgen dat je je beter op je gemak voelt in je eigen woning. Hoewel gelaagd glas onder andere wordt gebruikt in autoruiten, kun je het zeker ook gewoon als raam of glazen deur laten gebruiken. Daarnaast kun je ook voor gelaagd glas kiezen als je bang bent dat iemand zich anders een keer ernstig kan bezeren aan het glas. Bijvoorbeeld als je kinderen hebt die veel rondrennen, kan gelaagd glas een goed idee zijn. En natuurlijk heeft gelaagd glas ook een isolerend effect, waardoor je je portemonnee en het milieu spaart.