Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Glas op maat kosten

Het is ideaal als je een glasplaat zo in je kozijn zou kunnen laten zetten. Helaas zal dit het overgrote deel van de keren niet zo zijn. Dan zul je waarschijnlijk glas op maat moeten laten maken. Het op maat laten maken van glas is echter best wel lastig en vereist zeker wel wat vakkundigheid van de glaszetter. Je betaalt hier dan vaak ook meer voor dan als het glas niet op maat zou moeten worden gemaakt. Wel is het dan zo dat glas op maat laten maken voor elk soort glas te doen is. Je zult dus nooit beperkt zijn in de keuze van het glas voor jouw woning.

Wat zijn factoren die de prijs van glas op maat bepalen?

Het kan handig zijn om te weten waar je op moet letten als het gaat om glas op maat laten maken. Er zijn namelijk enkele factoren die ervoor kunnen zorgen dat glas op maat duurder of juist goedkoper wordt. Zo kun je je voorstellen dat je in totaal minder geld hoeft te betalen als je maar weinig oppervlak wilt laten vervangen door ander glas, dan als je een heel groot oppervlak zou willen laten vervangen. Verder zul je soms rekening moeten houden met het laten plaatsen van een geheel nieuw kozijn, maar ook het soort glas maakt natuurlijk enorm uit. Het ene soort glas is nu eenmaal goedkoper om te maken en te krijgen dan het andere soort glas. Als laatste zijn er vaak ook nog extra opties waarvoor je kunt kiezen. Deze maken het over het algemeen ook weer ietsje duurder dan als je hier niet voor zou kiezen.

Voorbeelden van prijzen per soort glas

Nu je een beetje weet hoe de prijzen worden opgebouwd, kan het fijn zijn om ook een prijsindicatie te hebben bij verschillende soorten glas. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om net een duurder soort glas te nemen, omdat dat toch nog wel significant beter isoleert. Hou hierbij in je achterhoofd dat dit gemiddelde prijzen zijn en dat het dus voor kan komen dat jouw glaszetter net andere prijzen hanteert:


Type glasKosten per m2
Dubbel glas115 euro per vierkante meter
HR+ glas125 euro per vierkante meter
HR++ glas130 euro per vierkante meter
HR+++ glas170 euro per vierkante meter
Gehard glas120 euro per vierkante meter
Gelaagd glas150 euro per vierkante meter
Brandwerend glas450 euro per vierkante meter

Voor welk soort glas kies jij?

Zoals je hierboven kunt zien zijn er zeker wat soorten glas die een stuk duurder zijn dan andere soorten glas, maar zijn er ook soorten glas die ongeveer even duur zijn. Het hangt er dan dus ook maar net vanaf naar wat voor soort glas jij op zoek bent. Houd hierbij ook in je achterhoofd dat je vaak subsidie kunt krijgen voor HR++ glas en HR+++ glas. Het kan dus zelfs voordeliger zijn om te kiezen voor een beter isolerend stuk glas, dan voor een stuk glas dat niet zo goed isoleert.