Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

HR++ glas

Er zijn tegenwoordig een heleboel soorten glas die je kunt laten zetten in je woning. Zo kun je ervoor kiezen om enkel glas te laten zetten, maar dat is vaak niet het slimste idee wat betreft het milieu en jouw portemonnee. Daarom kiest men vaak voor dubbel glas. Hiermee kun je energie besparen en is het makkelijker om je woning op de gewenste temperatuur te houden. Er zijn echter nog betere soorten glas dan dubbel glas. Een van de voorbeelden van een soort glas dat jouw leven nog makkelijker en prettiger kan maken is HR++ glas.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas wordt ook wel hoog rendement glas genoemd en de naam zegt eigenlijk al wat het doet. Het zorgt ervoor dat jij minder energie hoeft te gebruiken om je woning op de juiste temperatuur te houden. Net als bij dubbel glas, maakt HR++ glas ook gebruik van twee glasplaten met een isolerende laag ertussen. Waar dit bij dubbel glas echter gewoon droge lucht is, kun je er ook een ander soort isolatiemateriaal tussen laten doen. In het geval van HR++ glas wordt er gebruikgemaakt van een edelgas. Dit wordt tussen de twee glasplaten aangebracht en dit zorgt ervoor dat deze glasplaten nog beter isoleren dan dubbel glas. Daarnaast wordt een kant van het glas ook nog eens voorzien van een speciaal soort coating, die er op zijn beurt ook weer voor zorgt dat het nog beter isoleert.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Allemaal leuk en aardig dat HR++ glas dus energie kan besparen, maar wat betekent dit nou voor jou in de praktijk? Hieronder staan een aantal voordelen van HR++ glas:


  • Zoals hierboven is gezegd, is een van de voordelen en waarschijnlijk het belangrijkste voordeel het feit dat je met HR++ glas energie kunt besparen. Dit zorgt er immers voor dat jij minder geld kwijt bent aan het verwarmen of afkoelen van je woning en dat is altijd een goed idee.

  • Daarnaast zorgt het feit dat je minder energie en gas nodig hebt er ook nog eens voor dat je minder uitstoot hebt. Dit is dan weer goed voor het milieu en kan ervoor zorgen dat de klimaatverandering minder snel gaat. Als iedereen dus gebruik zou maken van HR++ glas, dan zou dat echt een verschil kunnen maken.

  • Ook is het vaak mogelijk om subsidie aan te vragen voor het laten zetten van HR++ glas. Het is immers een goede investering en daarom kan het zijn dat je aanspraak kunt maken op subsidie als je slecht glas laat vervangen door HR++ glas. Check dus altijd even of dit ook voor jou en jouw woning geldt.

Zijn er nadelen aan HR++ glas?

Op het eerste gezicht zijn er niet echt nadelen aan HR++ glas. Je kunt er namelijk heel mooi energie mee besparen en echt een verschil maken. Verder is het nog net een stukje beter dan gewoon dubbel glas, wat ook altijd mooi meegenomen is. Dit betekent echter wel dat je vaak wel wat meer voor HR++ glas moet betalen dan voor dubbel glas. Vaak is dit het geld wel waard, maar de kans is natuurlijk aanwezig dat je dit niet zomaar hebt liggen. Bedenk dus altijd van tevoren of jij het die extra paar centen waard vindt of niet. Op de lange termijn zul je het er namelijk waarschijnlijk wel uit gaan halen.