Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Veiligheidsglas

Het hebben van ruiten in je woning is vrijwel vanzelfsprekend. Toch zorgt dit er wel voor dat er gemakkelijker bij jou ingebroken kan worden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan inbrekers die door je ruiten kunnen kijken en zien wat er allemaal te halen valt. Daarnaast is glas normaal gesproken ook nog eens een stuk minder stevig dan een stuk muur. Probeer maar eens door een muur te breken en door een stuk glas, dan kun je wel voorspellen wat makkelijker is. Gelukkig kun je toch nog altijd genieten van natuurlijk zonlicht en je omgeving, terwijl je ook je woning goed beschermd. Hiervoor kun je bijvoorbeeld veiligheidsglas laten zetten.

Wat is veiligheidsglas?

Als je kijkt naar een normale glasplaat, dan ziet deze er vaak helemaal niet heel anders uit dan veiligheidsglas. Toch zijn er zeker wel wat verschillen te noemen. Zo zal normaal glas bij een breuk grote en scherpe scherven hebben. Hier kun je je lelijk aan snijden en dit is dus vaak helemaal niet ideaal. Veiligheidsglas heeft als eigenschap dat dit niet het geval is. Bij een breuk zal er dan dus ook geen risico zijn op ernstig letsel. Verder zijn er twee soorten veiligheidsglas te onderscheiden:


  • Gehard glas

  • Gelaagd veiligheidsglas.

Gehard glas

Gehard glas wordt gemaakt van ongehard glas. Dit ongeharde glas is het glas wat je vaak in ramen gebruikt ziet worden. Door dit ongeharde glas te verhitten en daarna snel af te koelen, kun je ervoor zorgen dat het gehard glas wordt. Dit zijn dus de eigenschappen dat het bij breuk niet tot letsel kan zorgen, omdat het in kleine korreltjes uiteenvalt in plaats van in scherpe scherven. Je ziet dit dan ook vaak gebruikt worden in bushokjes en zijruiten van auto’s.

Gelaagd veiligheidsglas

De andere soort veiligheidsglas is gelaagd veiligheidsglas. Dit wordt niet verwarmd zoals gehard glas. Hierbij heb je minimaal 2 lagen aan glasplaten met daartussen een taai soort kunststof. Deze tussenlaag zorgt ervoor dat het glas bij elkaar wordt gehouden, zelfs als er een breuk in komt. Ook op deze manier kun je er dus voor zorgen dat je geen last hebt van scherpe scherven en kans hebt op ernstig letsel.

Voordelen van veiligheidsglas

Wat zijn dan enkele voordelen van veiligheidsglas? Je kunt er dus voor zorgen dat het risico op ernstig letsel een stuk minder is, maar het heeft ook andere voordelen:


  • Zo kan zeker gelaagd glas ervoor zorgen dat je er niet doorheen kunt vallen. Dit kan erg handig zijn, als het bijvoorbeeld op je dak ligt.

  • En natuurlijk is veiligheidsglas ook erg beschermend. Als je je woning goed wilt beschermen, kan dit zeker met veiligheidsglas. Dit glas maakt het namelijk vrijwel onmogelijk om snel jouw woning binnen te komen. Hierdoor zullen inbrekers het vaak al snel opgeven, want snelheid is vaak van de essentie bij een inbraak. Verder kun je er ook voor kiezen om extra stevig veiligheidsglas te laten zetten, waardoor er zelfs met grof geschut nauwelijks in je woning te komen is. Zo is er voor iedereen een soort veiligheidsglas waar je wat aan hebt.