Glaszetters overzicht

Alle glaszetters uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van een glashandel bij u uit de regio!

Dubbel glas lek

Het kan best zo zijn dat je wel eens hebt gezien dat je ramen een beetje beslaan. Zeker bij dubbel glas of driedubbel glas kan het voorkomen dat er condens tussen je ramen ontstaat. Na verloop van tijd zul je dan zien dat er een soort witte waas ontstaat. Als dat het geval is, kun je vaak concluderen dat je raam lek is. Zeker in de ochtend of in de avond zul je het vaak zien als je raam ook echt lek is. In dit geval kan het slim zijn om eens contact op te nemen met een glaszetter om dit te verhelpen.

Hoe kan het dat je glas soms lek raakt?

Waarschijnlijk is er helemaal niet zoveel geks gebeurt met het glas in de afgelopen tijd. De kans is dan ook groot dat je je afvraagt waardoor het toch kan komen dat je glas soms lek raakt. Hieronder staan een aantal redenen waarom dit toch soms gebeurt:


  • Een van de redenen is misschien dat je dubbele glas aan het eind van zijn levensduur is. Vaak houdt dubbel glas het namelijk wel een tijdje uit, maar op een gegeven moment na zo’n 30 jaar kan het gebeuren dat er een lek ontstaat.

  • Ook kan het zo zijn dat het een fabricagefout is. Als je glaszetter hier achter komt, heb je vaak recht op een nieuwe glasplaat en soms zelfs op het laten zetten van deze nieuwe glasplaat.

  • Ook kan het een fout zijn van de vorige glaszetter. Als glas niet goed wordt gezet, kan dit gevolgen hebben op langere termijn.

  • Als laatste kan het ook zijn dat je ramen een beetje verwaarloosd waren. Als ze niet goed onderhouden worden kan het ook nog best wel eens voorkomen dat je ramen lek raken en dat je dus te maken krijgt met dubbel glas dat lek is geraakt.

Waarom zou je lekkend glas laten vervangen?

Een van de redenen waarom je dubbel glas met een lek zou willen laten vervangen is het feit dat je dus soms minder goed uit je ramen kunt kijken. Over het algemeen is het wel zo fijn om lekker naar buiten te kunnen kijken en wat natuurlijk zonlicht in huis te hebben. Als je glas echter een lek heeft, kan dit verstoord worden door de condens die in het glas zit. Een ander nadeel van dubbel glas met een lek is dat het natuurlijk een heel stuk minder goed isoleert. De reden dat dubbel glas en driedubbel glas zo goed isoleert is omdat de lucht tussen de glasplaten niet in verbinding staat met de buitenlucht. Dit is met een lek wel het geval en zorgt er dus zo voor dat de isolerende werking van je dubbele glas een stuk minder goed is.

Dubbel glas met een lek laten vervangen

Helaas is het niet mogelijk om glas met een lek te repareren. Daarom zul je er toch aan moeten geloven om een heel nieuwe ruit te laten zetten. Bedenk je hierbij dan ook meteen wat voor uit je wilt laten zetten. Het kan namelijk best zo zijn dat je meteen voor een nog beter isolerende ruit wilt kiezen.